Institutionel OG: Det faktum, at du kan gå 100x gearing på Bitcoin, er ret vild

Høj brug af gearing i Bitcoin-futures er symptomet på en spilmentalitet i crypto, argumenterer CMS Holdings ‚Dan Matuszewski.

Krypto-fokuserede institutionelle handelsborde dukker op for nylig. Mens Wall Street-investeringsbanker og hedgefonde stadig befinder sig i de tidlige faser af inddragelse , er en klasse af crypto-native fonde, der er grundlagt af institutionelle fordele, nu veletableret.

Cointelegraph interviewede medstifteren af en af disse fonde, CMS Holdings ‚Dan Matuszewski, for at lære mere om hans syn på kryptomarkedet.

Før han involverede sig i krypto i 2012, arbejdede Matuszewski i nogle år på Bay Hill, en institutionel hedgefond. Det meste af hans karriere var ikke desto mindre bundet til crypto, med en kort afslutning på Kraken og en længere periode som chef for OTC-skrivebordet på Circle.

I 2019 forlod Matuszewski Circle til co-fundet CMS Holdings, en fond, der „fungerer som en hedgefond“ til trods for kun at arbejde med hovedkapital – medstifterne ‚egne penge.

Han delte sine synspunkter på det voksende derivatmarked inden for crypto og fremhævede nogle af forskellene med traditionelle markeder.

Derivater ses som et spilværktøj

Mens derivater er vokset, er deres volumen stadig under spot eller direkte kryptohandel. Størstedelen af derivatvolumen kommer fra futures, en derivatkontrakt, der søger at følge nøje prisen på det underliggende aktiv. Kommentar til dette sagde Matuszewski:

„Derivatmarkedet vil altid dværge spotmarkedet, bare fordi der er større adgang til gearing, og det er bare meget lettere at handle.“

Men Matuszewski finder det underligt, at gearingen i crypto er så høj. „Det faktum, at du kan gå 100x på Bitcoin Code, det er lidt vildt for mig,“ tilføjede han. Efter hans mening er disse kryptoderivater „virkelig behandlet mere som et kasino“ snarere end et afdækningsværktøj, da de ser meget højere detailhandelsdeltagelse, der har „meget mere af en spilmentalitet.“ Selvom han benægter, at traditionelle derivater også er meget spekuleret over.

Forskellene i risikotilgange vises rigeligt af CME Bitcoin-futures. Mens udvekslingen tillader dobbelt- eller tredobbelt gearing for guld Futures, er Bitcoin den maksimale gearing kun omkring 3x på Bitcoin , skønt den varierer hver dag, når vedligeholdelsesmargenerne ændres.

”Jeg håber, at mange mennesker ikke gør det [ved hjælp af 100x gearing]. Men Arthur [Hayes, administrerende direktør for BitMEX,] udsendte et indlæg om BitMEX-gennemsnitlige margenforbrug […], og det er højt. Folk er temmelig afviklet på den ting. ”

Vækst af derivater

Matuszewski bemærkede, at futures i sig selv ikke er særlig nye for crypto, da nogle platforme tilbød dem, selv da han først kom ind i crypto i 2012. BitMEX populariserede dem i 2018, hvilket førte til, at en række konkurrenter dukkede op . Men Matuszewski mener, at de ikke har meget at konkurrere om:

”Der er kun et par permutationer lige nu. Du giver folk flere ting at handle, eller du giver dem mere adgang til at handle, hvad de allerede har. Så det er enten gearing eller nye aktiver. ”

På gearing bemærkede han, at „der ikke er så meget længere du kan gå.“ Indtil volatiliteten falder til konstant lave niveauer, vil der være en øvre grænse på den. „Du kan ikke give nogen 500x gearing i Bitcoin, fordi budtilbudet [spredning] bare vil likvidere dem,“ tilføjede han.

Ikke desto mindre mener han, at derivatmarkedet fortsat vil vokse:

”Jeg tror, det er tendensen, jeg tror, folk vil komme mere i derivaterummet end stedet fremad. Optionsmarkederne vil vokse, Deribit havde en meget god vækst på den ting, CME kom lige ind i det. ”